Vetnippel Vol Gas met vertrouwde ingrediënten cross en rock

Vetnippel Vol Gas 2015. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder

Vetnippel Vol Gas 2015. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder
 

KRANENBURG - Met de Vordense Kermis achter de rug is het weer bijna tijd voor Vetnippel Vol Gas, het dorpsfeest met de vertrouwde ingrediënten cross en rock op de feestweide aan de Kranenburg. Dit jaar worden de gashendels op het crossterrein aan de Eikenlaan op zaterdagmiddag 12 augustus opengedraaid en staan de Achterhoekse bands Guts en Verdwaald 's avonds op de planken.

Ieder jaar is de cross 's middags een groter evenement geworden. Ook dit jaar is de feestweide vanaf de middag vol gezelligheid en zijn voor de kleintjes een aantal attracties geregeld. Om 14.00 uur gaat het crossterrein open voor publiek en starten de crossers met hun training. De entree is 's middags gratis voor iedereen. Voor meer informatie over de cross en voor aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht op de website van de Vordense motorclub VAMC.

's Avonds gaan alle muzikale remmen los met bands op het podium in de grote tent en op het buitenterrein, dat open is vanaf 20.00 uur. Aan het begin van de avond staan de heren van de lokaal bekende band Verdwaald op het podium, onder aanvoering van Frank Leferink die al tientallen jaren met zijn muzikale vrienden de Achterhoek vermaakt met rock uit de jaren 60, 70, 80 en 90 van onder andere Neil Young, Status Quo en Golden Earring.

Verdwaald wordt afgewisseld met de Borculose band Guts, bestaande uit vier jonge gedreven muzikanten met één passie: classic rock! Hoewel de muziek (veel) ouder is dan de bandleden, is hun passie voor oude klassiekers terug te horen in de kwaliteit van de muziek. Naast classic rock brengt Guts ook een aantal klassieke feestnummers.


 

Vetnippel Vol Gas muzikale afsluiter van de bouwvak

De motorcross overdag is de afgelopen jaren flink gegroeid qua bezoekersaantal. Foto: PR

De motorcross overdag is de afgelopen jaren flink gegroeid qua bezoekersaantal. Foto: PR

KRANENBURG - Na vijf jaar staat cross- en muziekspektakel Vetnippel Vol Gas standaard in de agenda van de feestminnende Achterhoeker. Op zaterdag 13 augustus brullen de motoren weer op het crossterrein aan de Eikenlaan in Kranenburg en worden de versterkers op het feestterrein opengedraaid voor een sfeervol dorpsfeest voor jong en oud. Dit jaar met maar liefst vier 'homegrown' Vordense bands.

De motorcross overdag is de afgelopen jaren flink gegroeid qua bezoekersaantal, en daarom heeft de organisatie van Vetnippel Vol Gas dit jaar niet alleen het terrein wat extra gezellig gemaakt voor jong en oud, maar is er ook overdag al live muziek na de cross. Meer dan genoeg redenen om zaterdag 13 augustus koers te zetten naar de bekende feestweide aan de Eikenlaan 23 in Kranenburg.

Om 14.00 uur gaat het crossterrein open voor publiek en starten de crossers met hun training. Voor de kleintjes zijn zoals ieder jaar een aantal attracties geregeld. Aan het einde van de middag staan de heren van de plaatselijk beroemde band Verdwaald op het podium, onder aanvoering van Frank Leferink die al tientallen jaren met zijn muzikale vrienden de Achterhoek vermaakt met rock uit de jaren 60, 70, 80 en 90 van o.a. Neil Young, Status Quo en Golden Earring.

De entree is 's middags gratis voor iedereen. Voor meer informatie over de cross en voor aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht op de website van de Vordense motorclub VAMC. 's Avonds gaan alle muzikale remmen los met bands op het podium in de grote tent en op het buitenterrein, dat open is vanaf 20 uur. De Chess Blues Band, in de jaren tachtig een fenomeen in de regio, trapt af om 21.00 uur en speelt ook rond 23.00 uur een set op het buitenpodium.

Zanger Luc Seesing moest vanuit Canada geïmporteerd worden, maar is zijn moerstaal niet verleerd: "In 1983, Freddie Heineken was nog moar amper ontvoerd, en doar was the Chess Blues Band al. Cafeetjes, zaaltjes en festivals in 't oosten van 't land nam'n met genoegen kennis van de Vordense Blues. Noe is't 33 joar later. De serieuze Blues is nog wel steeds hoofdzaak, moar het werd deur de joaren hen een heerlijke mix van R&B en blues met een knipoog. Alleen moar covers natuurlijk. Woarum zo'j zelf het wiel uut vind'n? Toch? A'i moar skik hebt.' "If the Chess Blues Band were King, the world would Swing", zo luidt het motto van de Vordense blueslegendes.

Op het hoofdpodium mag allereerst Dr. Booze de zaal aan de gang krijgen - tot voor kort bekend als de Bigissue band. Gert Kraayenzang achter de microfoon en op gitaar wordt ondersteund door Thijs Eckhart, Ivo Eijkelkamp, Jurriaan Boerstoel en Jonny Addink. Met nummers van onder meer CCR, Van Morrisson, Queen, AC/DC, Beatles, Lenny Kravitz, Kinks en Bløf kan het publiek vast lekker in de stemming komen voor de afsluiter.

En die afsluiter is dit jaar de energieke rock&roll van de band Strike, bestaande uit Renske Zenhorst, Bert Radstake, Robert Wagenvoort en René Groot Wassink. De jarenlange ervaring bij diverse bands zoals Kas Bendjen, The Avalanche en Black Cat Society; de gemeenschappelijke voorliefde voor Rock 'n' Roll en de inspiratie uit heden en verleden, heeft geleid tot verfrissend nieuwe 'Rock met een loepzuivere Bella en ruwBilly- randje'.

Verdwaald bij Uenk 2015

uit Contact 10 november

Uit Zutphense Koerier 11 november

Verdwaald bij Bokbierdag 2015 in Vorden

Contact 29 september 2015

Uit de Contact van 11 november 2014

Verdwaald bij café Uenk

Gepubliceerd: 04-11-2014 16:24

 

Foto: Rob Immink

Vorden - Zaterdagavond 22 november is het weer zover. Verdwaald zal dan weer een optreden verzorgen aan de Nieuwstad 13 in Vorden bij café Uenk. In het jubileumjaar (30 jaar Verdwaald) mag zeker een optreden bij café Uenk niet ontbreken. Het jubileum werd deze zomer met veel oud leden van Verdwaald gevierd bij het Ludgerusgebouw in Wichmond.

Vele Verdwaald liefhebbers dachten dat het een besloten feestje was voor met name oud medewerkers van de Leeuwerikweide, de instelling waar Verdwaald geboren werd in 1984. Dat maakte de opkomst wat minder en natuurlijk jammer voor velen die er graag bij geweest waren. Voor allen dus een herkansing. Verdwaald zou Verdwaald niet zijn als er muzikaal niet feestelijk uitgepakt wordt met veel rock en de jaren 60, 70, 80 en 90. O.a. Neil Young, Status Quo en Golden Earring. Maar ook Nederlandstalige nummers krijgen volop de aandacht. Zo’n optreden wil je dus gewoon niet missen. Daar moet je bij zijn op zaterdag 22 november bij café Uenk.
Verdwaald heeft ervoor gekozen nu niet met gastoptredens te werken maar het programma een iets andere muzikale invulling te geven. In het repertoire is gezocht naar lekkere nummers die Verdwaald in de beginjaren speelde. Uiteraard allemaal met een hoog oh ja gehalte.
De huidige formatie van Verdwaald bestaat nog altijd uit Bert Siebelink (sologitaar en zang), Henk Hulsegge (drum), Frank Nijenhuis (basgitaar) en Frank Leferink (slaggitaar en zang). De entree is helemaal gratis maar kom op tijd want vol = vol.
Verder is er informatie te vinden op
www.verdwaald.tk

Uit Stentor 14 juni 2014

Dertigjarige band viert jubileum inWichmond


WICHMOND/ ZUTPHEN -De eerste muzieknoten werden gespeeld als pietenbandje binnen verpleeg­huis Leeuwerikweide. Inmiddels is het dertig jaar later en viert mu­ziekgezelschap ‘Verdwaald’ het zesde lustrum. Dat gebeurt met een muzikale bijeenkomst, waar­bij ook vroegere bandleden optre­den, op zaterdag 21 juni om 20.30 uur in het Ludgerusgebouw. Mensen van het eerste uur waren Leo Rikhof, Leonard Drost, Henk Hulsegge en Frank Leferink. Een geslaagd eerste optreden in een kelder onder een restaurant in Zutphen smaakte naar meer. De band werd uitgebreid met Dick van Velsen en Maaike van der Sluis en er werd onder meer opge­treden voor de paardenclub in De Roskam in Gorssel. Aan het begin van de jaren negentig kwam Bert Siebelink de band versterken en daarna Gea Oosterveld. Rond 2001 kwam Frank Nijenhuis erbij. De bijeenkomst is vooral leuk voor fans terwijl het ook een reü­nie wordt van oud-Leeuwerikweidegangers. Verdwaald, de naam is afgeleid van een boekje over de­mentie, brengt een breed repertoire. Veel rock uit de jaren zestig tot en met negentig, zoals Neil Young, Status Quo, Rolling Sto­nes en de Golden Earring.